Als je veel sport, weet je hoe belangrijk de keuze van je kleding is. Het gaat er immers niet alleen om dat je warm en droog blijft. Ook mag sportkleding je niet belemmeren in je bewegingen. Kleding mag al helemaal niet je huid irriteren. Om deze en andere redenen is bamboe sportkleding een goede keuze.
Waarschijnlijk weet je al dat katoen en fleece foute keuzes zijn als het om sportkleding gaat. Je komt dan al snel bij polyester of andere kunstmatige materialen terecht. Maar heb je ook al aan bamboe gedacht? Dit natuurlijke materiaal heeft een heleboel voordelen als het om sportkleding gaat:

Goede thermische werking

Met bamboe sportkleding heb je het lekker warm. De thermische werking is namelijk twee keer zo groot als die van wol. Dat is vooral fijn als je buiten sport.

Absorbeert vocht

Bamboe is een kampioen in vocht absorberen. Het materiaal neemt zelfs drie keer meer vocht op als katoen. Dat is precies wat je nodig hebt tijdens het sporten, want dan verlies je ongemerkt behoorlijk wat vocht.

Voert vocht af

Bamboe absorbeert niet alleen veel vocht. Het materiaal voert het vocht ook nog eens goed af. Dat komt doordat de vezels van bamboe hol en poreus zijn. Ideaal als je aan het sporten bent, want dan wil je niet dat het zweet aan je lichaam blijft plakken.

Droogt snel

Polyester vezels staan erom bekend dat ze snel drogen. Waarschijnlijk heb jij daarom veel sportkleding van dit materiaal in je kast hangen. Toch zou je ook eens bamboe shirts, tights en boxers moeten proberen. Deze drogen snel door de ruimte tussen de vezels van dit materiaal.

Antibacterieel

Een groot voordeel van bamboe is dat het antibacterieel is. Daardoor draagt sportkleding die gemaakt is van deze stof bij aan het voorkomen van vervelende geurtjes.

Zacht en hypoallergeen

Voel eens aan een bamboe shirt en je zult verstelt staan van de zachtheid van dit materiaal. Het is bovendien hypoallergeen, dus het irriteert niet. Zelf niet als je een gevoelige huid hebt.