Klimmen met plezier is klimmen met de juiste uitrusting. Vergeet daarbij vooral je klimschoenen niet! Goede klimschoenen voldoen aan een aantal eisen, we vertellen je daar graag wat meer over. Er is een aantal goede merken dat professionele klimschoenen aanbiedt. Wij doken voor deze blog in het assortiment van Five Ten klimschoenen en stelden een top 3 voor je samen.

Over Five Ten

Het Californische Five Ten bestaat al ruim dertig jaar en is specialist op het gebied van – onder meer – klimschoenen. Five Ten staat bekend om geavanceerde ontwerpen die prestaties verhogen. Alle klimschoenen van Five Ten hebben de kwalitatief hoogwaardige en slijtvaste Stealth rubberzolen, die garant staan voor een hoge wrijving en betrouwbaar comfort.

Eigenschappen van goede klimschoenen

Grip:
Klimschoenen moeten uitstekende grip bieden, de kwaliteit van de zool is erg belangrijk. Als klimmer moet je grip hebben met je hele voet. Bij klimschoenen lopen de zolen dan ook over de zijkant van de schoen. Er zijn 3 zooltypes: medium voor steilewandklimmen; voor boulderen en indoor klimmen is een soepele zool het meest geschikt en voor outdoor klimmen en lange tochten zijn harde zolen de beste keus.

Pasvorm
Een klimschoen moet dicht om de voet sluiten en strak dichtgemaakt kunnen worden. Er zijn klimschoenen met veters, maar ook schoenen met klittenband.

Top 3 Five Ten klimschoenen

1 Five Ten Rogue Lace-Up
Comfortabele klimschoen die geschikt is voor beginners en een goede basisschoen voor zowel binnen als buiten. Met leren bovenwerk en vetersluiting om de schoen goed te laten aansluiten. Bij de hiel afgewerkt met extra rubber voor nog betere aansluiting aan de achterkant. Met Stealth C4 zool.

2 Five Ten Hornet
De Hornet is een professionele en hoogwaardige klimschoen die goed presteert bij competitieklimmen, boulderen of sportklimmen. Deze klimschoen heeft een smalle leest en sluit dus (ook) goed om smallere voeten. Het model heeft een asymmetrische vetersluiting en krult bij de teen iets naar beneden. Het stevige buitenwerk is gemaakt van Cowdura met Polytchnic coating voor een betere schuurvastheid. De Stealth Mystique buitenzool zorgt voor nauwkeurigheid en sublieme grip.

3 Five Ten Anasazi Blanco – Chalk White
Onbetwist de meest robuuste klimschoen uit de Anaszi serie. Een echte buitenschoen met thermoplastic tussenzool die zorgt dat deze klimschoen nog beter en langer zijn stijfheid behoudt. Deze zeer complete schoen is mede vanwege de grote hielspanning een echte taaie rakker. Met synthetisch leren buitenwerk en Stealth C4 buitenzool.