Wie gezond is, leeft langer en gelukkiger. Het klinkt cliché, maar is zeker waar. Hoe gezonder je eet, hoe bewuster je bezig bent en hoe meer je beweegt, hoe beter je jezelf lichamelijk en geestelijk voelt. We geven je 3 tips, waardoor gezonder leven een eitje wordt.

1: eet gezond

De eerste tip is om gezonder te eten, mocht je dit nog niet doen. In de huidige wereld is het normaal en super simpel om je maaltijden online te bestellen en af te halen, of zelfs thuis te laten bezorgen. Toch is het verstandig om dit te beperken naar maximaal 1 keer per week. Veel afhaalmaaltijden zijn vet. Denk aan pizza, friet, chinees bijvoorbeeld; geen van allen gezonde voeding. Eet daarom gezond door zelf te koken en alles zo vers mogelijk te bereiden. Op internet zijn er genoeg gezonde recepten te vinden. Neem je normaal altijd koekjes of chocolade mee naar kantoor als tussendoortje? Vervang dit dan door een stuk fruit, worteltjes met hummusdip of een groot stuk komkommer. Dat is lekker én gezond!

2: wees bewuster

Door bewuster om te gaan met je eigen gezondheid in je privéleven, ben je op kantoor ook gezonder. Dit komt ten goede aan je productiviteit. Ga op tijd slapen, zodat je niet moe bent overdag en je meer energie hebt om je werkzaamheden uit te voeren. Plan je weekend verder niet bomvol, maar houd ook voldoende tijd over om uit te rusten. Dan begin je maandag weer fris en opgewekt aan de nieuwe week.

3: beweeg meer

Naast gezond eten en bewuster bezig zijn, hebben we nog een tip: meer bewegen. Misschien ben je nu al regelmatig in de sportschool te vinden, maar de meesten kunnen nog wel wat extra beweging gebruiken. Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn. Zoek een webshop voor betaalbare e-bikes en schaf een goede E-bike aan. Laat de auto vaker staan en fiets naar kantoor of naar de supermarkt. Een E-bike is hiervoor ideaal, omdat je minder eigen spierkracht hoeft in te zetten. Hierdoor gaat het fietsen een stuk eenvoudiger en raak je minder snel uitgeput. Een half uur naar je werk fietsen is zo ineens geen probleem meer.