Als je veel sport is de kans dat je een keer of vaker een bezoek aan de fysio brengt best groot. De dekking voor de fysiotherapeut is dan ook een belangrijk onderdeel in je pakket. Je kunt bij het afsluiten van je nieuwe polis kiezen uit een verschillend aantal behandelingen.

Een goedkope en toch complete zorgverzekering kan dat?

Het kan nog een dikke week: veranderen van zorgverzekeraar. Het loont altijd de moeite om jaarlijks te kijken waar je het beste uit bent voor je zorgverzekering. Waar moet je op letten als je een zorgverzekering afsluit? En wat is bijvoorbeeld belangrijk in je pakket als je fanatiek aan sport doet? Je goed verzekeren kost geld, maar ook een complete zorgverzekering kun je voordelig afsluiten.

Veranderen van zorgverzekeraar

Veel mensen zoeken in de laatste maanden van het jaar uit of ze zich anders, beter of goedkoper kunnen verzekeren. Dat laatste kan je duur komen te staan, als je niet goed kijkt naar de dekkingsvoorwaarden van de verzekeraar. Bij veel budgetpolissen kun je namelijk maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen tussen beperkte keuze, ruime keuze of onbeperkte keuze. Let daar dus op als je een zorgverzekeraar kiest en een zorgverzekering afsluit. Uiteraard wordt de premie hoger als de keuze ruimer wordt.

Hulp bij het kiezen van een zorgverzekering

Bij veel vergelijksites heb je ook keuzeassistenten. Op basis van wat je ingeeft, krijg je een overzicht van wat voor jou de meest geschikte pakketten zijn. Daar kun je vervolgens dan weer uit kiezen. Als je een polis afsluit via een vergelijkingssite als independer of zorgkiezer krijg je vaak korting, soms wel tot 10%.

Direct een goede zorgverzekering zonder tussenpersonen

Wil je direct de goedkoopste zorgverzekering af sluiten tegen heel goede voorwaarden en een complete verzekering hebben zonder tussen komst van een vergelijksite. Neem dan een kijkje op de website van united consumers. Zeker de moeite waard om even te kijken wat er voor jouw verzekeringswensen mogelijk is.

Valkuil: de laagste basispremie

Let op! Laat je niet te snel verleiden (of misleiden) door kreten als ‘laagste basispremie’. Heel lage maandpremies zijn alleen mogelijk als je voor het hoogste vrijwillige eigen risico kiest. Dat betekent dus dat je als je wel ziektekosten maakt, je tot 885 euro eerst zelf moet betalen. Het verplichte eigen risico is ook in 2019 altijd 385 euro. Vergelijk de premies dus op basis daarvan, tenzij je zelf aannemelijke redenen hebt om een hoger vrijwillig eigen risico te nemen natuurlijk. Als je wel bij ‘je eigen verzekeraar blijft, is het ook verstandig om te kijken of de polisvoorwaarden (vaak de dekkingsvoorwaarden) veranderd zijn voor het nieuwe jaar.