Klimmen – indoor of outdoor – is een uitdagende sport die zich momenteel snel ontwikkelt en erg populair is. Het is een supersportieve activiteit en weer eens iets anders dan de sportschool! Je kunt het op locaties in heel Nederland doen. Weten waar? Tik indoor klimmen en een plaats of provincie in en je krijgt tal van suggesties. Wij wilden weten waar je in het zuiden van het land goed kunt indoor klimmen. We begonnen onze oriëntatie naar klimcentra in Noord-Brabant door indoor klimmen Brabant te googlen. En natuurlijk vonden we een paar leuke klimhallen die absoluut de moeite waard zijn. We vertellen je graag wat deze klimhallen in Brabant je te bieden hebben.

Voor je gaat indoor klimmen

Indoor klimmen is zowel fysiek als mentaal heel uitdagend om te doen. Je kunt niet zomaar een eind weg klauteren natuurlijk! Het vergt behalve kracht en souplesse ook het nodige logische denkwerk. In veel klimhallen kun je na een introductieles aan de slag en kun je je heerlijk uitleven in deze sport. Soms kun je ook gewoon binnenlopen en vrij klimmen, als je kunt aantonen dat je klimvaardigheden, –ervaring of een klimdiploma hebt. Check dit van tevoren even om teleurstelling te voorkomen.

Indoor klimhal Neoliet Eindhoven

De eerste klimhal in Brabant die we bezochten was die van Neoliet in Eindhoven-Noord. Deze klimhal in Brabant is de eerste hal in van Neoliet en staat er al van 1992. Voor indoor klimmen komen er veel Nederlanders, maar ook van over de grens weten ze deze indoor klimhal te vinden. De klimhal is een van de grotere klimhallen in Nederland en heeft een grondoppervlak van vijfhonderd vierkante meter en in totaal vijftienhonderd vierkante meter aan klimwand. Er zijn ontelbare variaties in routes en klimwanden. Er zijn vaak leuke evenementen voor kinderen en volwassenen. Neoliet heeft ook nog een locatie in Eindhoven-Zuid en verder kun je in Noord-Brabant indoor klimmen bij Neoliet Tilburg.

Indoor klimmen in Brabant kan ook in Roosendaal

Ook in het Brabantse Roosendaal is het goed klimmen. Hier kun je de wand op bij indoor klimcentrum Yellow Stone. Iedereen kan hier klimmen, of je nu jong, oud, beginner bent of expert. Wel gaat veiligheid hier boven alles; als je nog nooit hebt geklommen kun je een afspraak maken voor een instructieles van anderhalf uur of een beginnerscursus doen. Je leert de basics van klimmen, zekeren en ook speciale klimtechnieken.