Klimmen is een leuke en uitdagende sport die je op verschillende niveaus kunt beoefenen. In Nederland vind je in veel plaatsen klimhallen met vaak honderden routes. Typ bijvoorbeeld ‘klimmuur Amsterdam’ in op Google en je vindt meteen de klimcentra in onze hoofdstad. Wij googelden klimmuur Amsterdam al even voor je en vertellen je graag wat meer over twee klimhallen die we in Amsterdam vonden.

Ben je een nieuwe klimmer?

Houd er rekening mee dat je om te kunnen klimmen een klimpartner nodig hebt. Als beginner krijg je altijd een introductie. Je kunt ook op diverse niveaus trainingen of workshops volgen.

Klimmen op een klimmuur in Amsterdam kan op twee locaties. Nabij het Centrum vind je Klimmuur Centraal en in West staat De Klimhal Amsterdam.

Grootste klimhal van de Benelux in Amsterdam

De Klimhal Amsterdam is de grootste klimhal in de Benelux en staat al sinds 1996 bij Amsterdam-Sloterdijk. Er zijn klimcursussen voor groepen, maar je kunt ook individueel een klimcursus volgen. En natuurlijk kun je onder gestelde (veiligheids)voorwaarden vrij klimmen. Wil je binnen of buiten klimmen of wil je boulderen, het kan er allemaal. De klimhal is 21 m hoog en de totale beklimbare oppervlakte is circa 3300 vierkante meter. Er zijn 300 verschillende routes en 300 boulders om te toppen.

Indoor klimmen in de buitenlucht?

Bij Klimmuur Centraal, vlak bij het centrum van Amsterdam, kun je als beginner na een kennismakingsles zelfstandig klimmen. Het dak van de hal kan open, dus je klimt bij goed weer met de wind in je haren en eventueel het zonnetje op je bol. Als je een zekerbewijs hebt of kunt bewijzen dat je genoeg klimervaring hebt, kun je meteen aan de slag.

Vrijheid blijheid is het motto bij Klimmuur Amsterdam Centraal. Je hoeft geen lid te zijn of een abonnement te hebben om te komen klimmen. Je kunt losse entreekaartjes kopen of een strippenkaart. Mooie faciliteit is de extra voorklimwand, die je als het niet te druk is en in overleg kunt gebruiken.

Boulderen in Amsterdam

Een aparte locatie van De Klimmuur Amsterdam (Het lab) zit in West en is helemaal ingericht als boulderhal. Dus liefhebbers van rotsblokken klimmen, kunnen ook in Amsterdam terecht. Een voordeel van boulderen is dat je geen klimpartner nodig hebt. Maar het is natuurlijk wel leuk om met meer mensen te doen. Bij boulderen ben je niet gezekerd en bestaat de beveiliging uit dikke valmatten onder de boulders.