Innovatie, kwaliteit en een eerlijke prijs zijn de kernwaarden van het Amerikaanse klimsportmerk Mad Rock. Geavanceerde klimschoenen die garant staan voor duurzaamheid en klimplezier. Het credo van Mad Rock klimschoenen is dat klimmen voor iedereen leuk moet zijn en dat een goed en innovatief product ook heel betaalbaar kan zijn. Onder Mad Rock klimschoenen bevinden zich verschillende toppers die jouw klimervaring net een tikkie beter maken.

Of je een nu beginnende, gemiddelde of gevorderde klimmer bent, goede klimschoenen zijn op alle niveaus een must. Het zijn in feite verlengstukken van je lichaam en dragen dan ook bij aan het optimaliseren van je prestaties. Een paar Mad Rock klimschoenen aanschaffen is een goed begin.

Welke Mad Rock klimschoenen passen (bij) jou?

Klimschoenen moeten je voet goed omsluiten. Bij het kopen van Mad Rock klimschoenen kun je de volgende stelregel aanhouden: comfortabel is te groot – pijnlijk is te strak – ongemakkelijk is perfect … Klimschoenen zijn er in leer en kunststof, denk eraan dat leren schoenen naar verloop van tijd uitrekken. Ook is er keus in vetersluitingen (goed stelbaar) en klittenbandsluiting (iets minder persoonlijk te stellen). Welke Mad Rock klimschoenen jij nodig hebt, hangt af van je niveau en het soort klimmen dat je doet.

Belangrijk bij klimschoenen: het type zool

Mad Rock klimschoenen zijn er met verschillende soorten zolen.
De harde zool voor – gevorderde – buitenklimmers en steile omgevingen. Een geschikt type Mad Rock klimschoenen in deze categorie is de Demon.

Klimschoenen met een medium zool zijn geschikt voor gemiddelde en gevorderde klimmers. Dit type schoenen is redelijk allround, maar presteert optimaal bij verticaal tot licht overhangende klimsessies. De types uit de Mad Rock klimschoenen collectie in deze categorie zijn Mugen Tech, Jester en de Con serie.

Klimschoenen met zachte zolen zijn de beste keus voor beginnende en gevorderde klimmers. Dit type schoenen is geschikt voor licht schuin en verticaal klimmen. De Mad Rock klimschoenen die in dit profiel passen zijn de Flash en de Feniks.

Wereldwijde topper: de Mad Rock Drifter

Tip: de best verkochte klimschoen voor beginners is de Mad Rock Drifter.