Wil je lekker thuis je schouders trainen? Mooi! Want we hebben een afwisselend work-out schema met 5 schouderoefeningen voor thuis voor je. Gerichte work-outs helpen je extra te trainen op bepaalde zones of zwakkere onderdelen. Je schouders trainen zorgt voor sterke spieren en soepele gewrichten en vermindert kans op klachten. Getrainde en gespierde schouders geven een mooie balans, zowel in je postuur als qua lichaamslijn.

Schouder oefeningen voor thuis

1 Pike Push-ups
Trainen met deze schouderoefening voor thuis begint met de handen aan de grond. Neem een positie aan in een hoek die eruitziet als een omgekeerde V. Verplaats je handen zodanig naar je benen, dat je in de voor jou goede starthouding staat. Je armen staan nu ongeveer ter hoogte van je oren, benen blijven gestrekt. Houd je hoofd tussen je armen en je rug recht. Laat je hoofd zakken tussen je armen en duw weer op.
3 series, 8 herhalingen

2 Bear Crawl
Voor deze schouderoefening thuis begin je op je handen en knieën. Til je knieën nu een paar centimeter van de grond en span je buikspieren aan. Stap nu met je rechterarm en je linkerbeen en vervolgens met je linkerarm en je rechterbeen. 10 stappen voorwaarts en 10 stappen naar achterwaarts.
2 series

3 Low plank
De plank is al een prima schouder oefening voor thuis, met deze low variant is schouders trainen net iets intensiever. Begin in de push-up houding en zak door je armen waarbij je ellebogen een hoek van 90 graden maken. Blijf 20 seconden in deze houding en houd je lichaam van top tot teen gestrekt.
3x herhalen

Schouder oefeningen voor thuis met dumbbells

4 Dumbbell side raise
Met deze schouderoefening ga je vooral de zijkanten van je schouders trainen. Ga staan met je armen langs je lichaam, in elke hand een dumbell. Hef je armen horizontaal, ellebogen op schouderhoogte en armen lichtjes gebogen. Even vasthouden, laat dan je armen rustig weer langs je lichaam komen.
3 series, 8 herhalingen

5. Standing bent lateral raises
Deze oefening voor de schouders is voor het trainen van de achterste schouderspieren. Zet je voeten iets uit elkaar, knieën iets gebogen. Je armen langs je lichaam, in elke hand een dumbbell. Buig je voorover, hef beide handen zijwaarts en breng ze in lijn met je schouders. Even vasthouden en weer loslaten naar beginpositie.
3 series, 8 herhalingen.

Bron foto: the-bodybuilding-blog.com