Niet alleen het voetbal op de (inter)nationale velden wordt steeds beter, maar ook de technieken binnen de shirts worden steeds beter. Tegenwoordig hebben merken als Adidas en Nike steeds betere technieken om de spelers op het beste niveau te laten presteren. Enkele voorbeelden van toevoegingen zullen we in de het artikel hieronder bespreken.

Nike DRI-Fit

Nike heeft enkele jaren gelden het DRI-Fit systeem ontworpen. Dit is een kledingsegment waarbij de kledingstukken gemaakt zijn van stretchstof in nauwsluitende ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat je als voetballer natuurlijke bewegingsvrijheid hebt, ongeacht de temperatuur buiten of van het lichaam. Daarnaast zijn er op de voetbalshirts strategisch op de weinig luchtdoorlatende plekken ventilatiedelen geplaatst. Zodoende zorg je ervoor dat het shirt zo ademend mogelijk is en dat is precies wat de voetballers vandaag de dag nodig hebben.

Daarnaast bevatten de shirts UV-technologie, die een minimale UPF 30 UV0bescherming biedt. Dit zorgt ervoor dat je droog en comfortabel blijft tijdens de harde trainingen of tijdens de zware warme voetbaldagen.

Adidas Adizero kit

Adidas Adizero is de vernieuwde technologie van Adidas. Het Duitse sportmerk heft een nieuwe technologie op de markt gebracht waarbij er focus lag op het verlagen van het gewicht van het shirt. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat er 40% minder gewicht zit in de shirts, waardoor ze slechts nog 100gram per shirt wegen. Deze shirts zijn vaak gebruikt in 2014 voor het Wk van Brazilië en de ploegen waren er allemaal zeer tevreden over.

Om dit bereikt te kunnen hebben, heeft Adidas elk detail van het shirt lichter gemaakt dan dat het in het verleden was. Maandenlang zijn experts eraan bezig geweest om ieder detail te bekijken en te zien waar en hoe dit lichter gemaakt kan worden. Zo werd er in de mouwen van de Adidas shirts minder materialen gebruikt die lichter zijn. Daarnaast is het logo van Adidas er tegenwoordig ingeprint, in plaats van dat dit er specifiek is op genaaid. Dit zorgt ervoor dat er minder gewicht aan het shirt zit en dat verbetert dan natuurlijk weer de performance van het voetbalshirt, gemaakt door Adidas.

Conclusie: Betere technieken zorgen voor betere prestaties

De shirts van Adidas en Nike worden steeds beter ontwikkeld voor de beste veldprestaties, dat is nu wel duidelijk. Wil je zelf zo’n shirt dragen tijdens je trainingen, dan kun je die hier bestellen in deze voetbalwebshop. Daarnaast zijn de teams van Adidas en Nike nog steeds bezig met vernieuwde technieken. Als deze gepresenteerd worden, kun je hier de livestream bekijken van de presentaties!